header eb finance in control

Flexwerken is de toekomst

Afgelopen week stond het weer in de krant: er komen steeds meer flexwerkers en de verwachting is dat binnen vijf jaar één op de drie werknemers met een flexibel contract werkt. Ons land telt al twee miljoen flexwerkers, waarvan de helft zelfstandige zonder personeel is.

Waarom is flexibel werken de toekomst?

In het MKB is een fulltime specialist op administratief gebied niet haalbaar. Toch kunnen juist deze vaak moderne ondernemers veel winst behalen door een flexibele specialist aan te stellen. Ze kunnen meer rendement behalen en zelf bepalen welke informatie belangrijk is. Als de administratie goed is georganiseerd, kan er een flinke besparing gerealiseerd worden op bijv. accountantskosten en er is beter inzicht in de overige kosten, zodat het rendement verhoogd kan worden.

Flexwerker in opmars.

Zoals gezegd is de flexwerker in opmars, want er is vraag naar. Werkgevers willen flexibeler kunnen werken, meer kennis in huis hebben op het moment dat zij het nodig hebben en juist op momenten dat het rustig is, willen ze ook hier flexibel op kunnen reageren. De kosten moeten dan naar beneden en als er alleen vast personeel aan het werk is, kun je hier niet snel genoeg op inspelen. Op iedere werkplek en in iedere branche zien we pieken en dalen in het werkaanbod. Maar ook in de tijd van sterk opkomende technologie en robotisering verandert vraag en aanbod snel. De computers nemen veel werk over en er is ook verandering in de vakkennis nodig.

De jongere generatie werknemers wil graag flexibeler werken. Ze willen langere dagen maken of juist een langere periode afwezig zijn. Het werk moet meer op privé aansluiten, maar ook de privé-situatie verandert van tijd tot tijd. De jongere generatie wil geen baan voor het leven. Ze kijken anders naar werk en houden van verandering.

Ook ik ben nu een flexwerker in de administratieve dienstverlening. Door de opkomst van de technologie is mijn werk sterk veranderd. In het verleden was het vooral kijken naar de afgelopen periode: hoe waren de cijfers van het afgelopen jaar. Tegenwoordig wordt er meer gewerkt met budgetten, voorspellingen en verwachtingen. Daar wil de werkgever op in kunnen spelen. Mijn werk is uitdagender, vraagt veel kennis en als alles goed is ingericht, kost het minder uren.
Wilt u weten wat EB Finance in Control voor u en uw bedrijf kan betekenen, neem dan contact met mij op.

Afdrukken E-mailadres

EB Finance in Control
Zwaagdijk 167
1684 ND  Zwaagdijk
Ingeschreven KvK onder nr: 64914917.