header eb finance in control
  • Start
  • Blog
  • Houd de deurwaarder buiten de deur!!

Houd de deurwaarder buiten de deur!!

Een niet-betaalde rekening die oploopt naar een torenhoge bedrag, dat is een probleem waar mensen tegenwoordig mee geconfronteerd worden. Een factuur met een oorspronkelijk bedrag van € 1.200,- uit 2010 is door proceskosten, overige kosten en rente in 6 jaar tijd opgelopen tot een bedrag van maar liefst € 3.000,-.

Ook het niet-betalen van de zorgverzekeringspremie kan je duur komen te staan. Niet alleen moet je de achterstand afbetalen met extra kosten en rente, ook over de toekomstige maanden betaal je  bovenop de prijs van de basisverzekering extra kosten en rente van vaak wel € 50,- of meer per maand, totdat alles is afbetaald.

Hoe gaan schuldeisers te werk?

Als een rekening van een bedrijf niet op tijd wordt betaald, stuurt het bedrijf een aantal herinneringen/maningen. Als daar nog steeds niet op wordt gereageerd, wordt een incassobureau ingeschakeld, die de schulden gaat innen met extra kosten en rentevergoeding. Een deurwaarder komt in beeld als het incassobureau de vordering niet kan innen en er gerechtelijke middelen nodig zijn. De kosten van zowel het incassobureau als van de deurwaarder moeten dan allemaal door de klant betaald worden. De deurwaarder kan ook beslag laten leggen op loon of inboedel.

Hoe kom je van jouw schulden af?

Maak eerst een overzicht van al jouw uitgaven en schulden, maar kijk ook naar de inkomsten. Zijn er nog toeslagen of subsidies die jouw inkomen kunnen aanvullen? Zijn er kosten zoals vaste lasten, abonnementen e.d., waarop bespaard kan worden?  Neem na de eerste maning contact op met de schuldeisers en doe een betalingsvoorstel  waaraan je je kunt houden. Meestal betaal je dan wel kosten en rente, maar die zijn veel minder dan als het via een incassobureau loopt. Zorg wel dat je je aan jouw eigen voorstel kunt houden, anders gaat het bedrijf de vordering alsnog uit handen geven.
Gaan de schuldeisers niet met jouw voorstel akkoord? Zoek dan hulp en wacht daar niet mee.  Professionals kunnen vaak meer invloed uitoefenen. Ook weten ze precies waarop nog bezuinigd kan worden of waar extra hulp vandaan kan komen. Als de schulden echt heel hoog zijn, kun je contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken van jouw gemeente voor schuldhulpverlening.
Ook ik kan je helpen met het inzichtelijk maken van de schulden en samen zoeken naar oplossingen. Heb je advies nodig, neem dan zo snel mogelijk contact met mij op.

Afdrukken E-mailadres

EB Finance in Control
Zwaagdijk 167
1684 ND  Zwaagdijk
Ingeschreven KvK onder nr: 64914917.